Bibliotheek - Ondernemen

In deze bibliotheek zijn de bestanden onderverdeeld in categorieën. Om een categorie open te klappen klikt u op het vierkantje rechts in de titelbalk van de betreffende categorie.

Nieuwe bestanden - april 2020

Nieuwe map: Portal-uitleg (inlog vereist): bestanden en filmpjes met uitleg over de werking van diverse portalonderdelen

Nieuwe bestanden - mei 2020

In de bibliotheek Opzetten vindt u in de mappen Inrichting PE en processchema: bestanden ter ondersteuning van de inriching van twee verschillende PE´s:

HemelsSchoon, een brede PE, en Vlaggensite, een PE met veel aandacht voor financieel-administratieve processen 

 • Planborden
 • Processtroom voor inkoopproces en verkoopproces
 • Volglijsten voor inkooporders en verkooporders

 

  

Portal-uitleg en meer BL-info: Inlog vereist

Map Portal uitleg: diverse bestanden en filmpjes waarin de werking van portal-onderdelen wordt uitgelegd (bv. rechten trainees, buy buttons gebruiken)

Map Diversen: o.a. lijst van actieve PE's en hun bedrijfsleider, inlog voor POS-systeem

Om deze bestanden te kunnen zien log je in op deze website met je bedrijfsleiders account voor het portal:
= bl.nl01.....@penned.nl + bijbehorende wachtwoord 
.

Website en webshop

Handelsbeurzen

Basiscursus (online) boekhouden

Basiscursus boekhouden

In 5 onderdelen wordt door middel van filmpjes korte en handige uitleg gegeven over zaken die komen kijken bij (online) boekhouden.

NB: de informatie op de genoemde website wordt aangeboden door ZZP-Nederland en Informer. Stichting Prakijkleren is hierin geen partij. 

Online tools

Trello
Online planningssysteem d.m.v. kaartjes die makkelijk te verschuiven zijn. Basisprincipe: Te doen / In uitvoering / Gedaan.

PDF Candy
Om bestanden vanuit PDF te converteren en allerlei andere opties m.b.t PDF's. Een account aanmaken is niet noodzakelijk.

Pixabay
Nederlandstalige website met gratis stockfoto's. De eerste rij hits zijn betaalde foto's, daarna volgen gratis afbeeldingen.

Exact Online voor de PE

YouTube / PE's in de praktijk

Diversen

 • pdf bestand
  Algemene folder PenNed en PE'sDeze folder geeft u snel een beeld van wat practice enterprises zijn en wat PenNed daarin betekent.
 • pdf bestand
  Flyer PeterbedrijvenEen flyer die een (potentieel) peterbedrijf informeert over de mogelijkheden van het peterschap.
 • pub bestand
  Format CreditcardVoorbeeld van echt ogende creditcard. Voor gebruik tijdens beurzen, open dagen en andere activiteiten waar kopers (bezoekers) zijn die niet zijn verbonden aan een practice enterprise. LET OP: sla dit bestand eerst op (rechtermuis) voordat u het opent.
 • xlsx bestand
  Mogelijke werkzaamheden in de PEOm de werkvoorraad op peil te houden: tientallen mogelijke taken voor trainees, inclusief aanduiding van o.a. op te leveren eindproduct, benodigde vaardigheden en de frequentie waarmee de taken uitgevoerd kunnen worden.
 • xlsx bestand
  Stappenplan Opzet PE (05-2020)Gebruikt dit stappenplan om uw PE van 0 tot start op te bouwen
 • pdf bestand
  WoordenlijstDe taal van PenNed en PE's.