Het echte werk

Een practice enterprise is een oefenbedrijf waarin kansen voor het grijpen liggen. Het team verkoopt (virtueel) producten of diensten en doet er alles aan om dat zo goed en zo vaak mogelijk te doen. En natuurlijk komt daar veel meer bij kijken dan alleen verkoop. Er wordt gewerkt met bestaande afdelingen, met realistische documenten en met procedures die door het team zelf te ontwikkelen zijn. Er wordt gebeld en gemaild met klanten en leveranciers uit het wereldwijde netwerk. En er kan worden deelgenomen aan beurzen waar elke practice enterprise zijn product of dienst vol overtuiging verkoopt.

In een veilige omgeving

De practice enterprise wordt gerund binnen een opleiding en wordt begeleid door bedrijfsleiders die aan de opleiding verbonden zijn. Zo kunnen in een veilige omgeving competenties en vaardigheden worden geoefend die de student later in het werk nodig heeft. De student kan zelfs banktransacties klaar zetten en/of accorderen, mee beslissen over strategische beslissingen en regelmatig van afdeling wisselen. Fouten maken mag en de student krijgt bovendien de kans om ze zelf ook weer op te lossen. 

In 42 landen

Wereldwijd bestaan er ruim 7200 practice enterprises in 42 landen. Het internationale netwerk is met 2 muisklikken te bereiken. Vervolgens kan er worden gemaild, gebeld, geskyped en natuurlijk worden gehandeld met elk gewenst land.

Talent komt naar boven

Een echte verkoper? Een kei in de administratieve processen? Meer van personeelszaken of juist van marketing? Laat het de student ontdekken in de practice enterprise!
Op stage zal een student waarschijnlijk niet regelmatig switchen van takenpakket en ook niet mogen meebeslissen over het productassortiment, de prijzen, de website en het beleid. Binnen een practice enterprise zijn er verschillende afdelingen en de student kan ze allemaal uitproberen. Op die manier ontdekken studenten waar ze goed in zijn.