Wat is een Practice Enterprise?

Een Practice Enterprise (PE) is een oefenbedrijf dat werkt als een echt bedrijf, met alle taken, werkprocessen, procedures, producten en diensten die daarbij horen.

Bedrijfsleiders (docenten) begeleiden de trainees (studenten, leerlingen, cursisten) bij het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden. Al werkend leren de trainees alle facetten van het werken in een handelsonderneming kennen. Afhankelijk van het precieze doel van de PE kiest elke bedrijfsleider welke werkzaamheden aan bod komen in de PE, dat kan gaan van heel eenvoudig inkoop en verkoop tot en met een compleet afgestemd voorraadbeheersysteem, uitgebreide websites inclusief webshop en boekhouding via Exact Online. En alles opties daar tussen in. Er vindt geen werkelijke overdracht van goederen, diensten en echt geld plaats, maar alle bijbehorende transacties wel. Er worden orders geplaatst, facturen gemaakt, een voorraadadministratie gevoerd en artikelen gepromoot op websites en via catalogi.

Tevens kan een PE meedoen aan (internationale) handelsbeurzen. Zo krijgt de trainees de kans om hun netwerk te vergroten en om hun orderportefeuille te vullen. Er worden jaarlijks diverse beurzen georganiseerd, zowel in Nederland en België als in de rest van de wereld.

Bekijk deze video voor een uitleg (Engelstalig).