Eerste editie Online Lage Landenbeurs schooljaar 2021-2022 groot succes!

Hoge verkoopopbrengsten op de online handelsbeurs

Donderdagochtend 14 oktober 2021 hebben weer tientallen trainees (studenten) namens zeven PE's (virtuele oefenbedrijven) online hun (virtuele) producten verkocht aan trainees van andere PE's tijdens de eerste editie van de Handelsbeurs De Lage Landen schooljaar 2021-2022.

Hoe ging dit in zijn werk?

De verkopende PE's waren zichtbaar op de online beursvloer (een webpagina). Kopers van andere PE's klikten op de beursstand van hun keuze en hadden op deze manier rechtstreeks contact met de verkopende PE's. In de beursstands werden ze te woord gestaan door een verkoper en ontwikkelde zich een verkoopgesprek. Na beëindiging kon de koper verder met inkopen bij de andere PE's.

Na afloop van de onlinebeurs registreerde elke PE de verkooporders. Daarna gingen de bestellingen virtueel de deur uit; ofwel de pakbon van de bestelling werdnaar de kopende partij gemaild. Vervolgens werd er ook een factuur gemaild, die door de koper wordt betaald door middel van een overboeking. Op die manier werder er veel transacties gerealiseerd en werd er dus omzet behaald. En zeker zo belangrijjk: studenten hielden face to face-verkoopgesprekken en oefenden zo hun communicatieve vaardigheden. Al met al een laagdrempelige manier om bedrijfsrealistisch te handelen en communiceren.

In week 49 2021 vindt de tweede editie van de online Handelsbeurs De Lage Landen schooljaar 2021-2022 plaats!