NIEUW: e-learning voor portaal-menu's, ondernemen en meer

Om alle informatie die in de mappen hier rechts inmiddels staat overzichtelijker te maken, is er inmiddels een e-learning menu ontwikkelt. De e-learning bestaat uit drie modules:

  • Portaal: deze module volgt precies de menu's en submenu's van het PenNed-portaal volgt.
  • Ondernemen: allerlei bestanden die jou als bedrijfsleider of trainee helpen om het proces van handelen en alles daarom heen goed vorm te geven.
  • Tools: onder andere uitleg over Exact Online en het gebruik van Google Workspace.

De mappen in deze bibliotheek Ondernemen worden langzaam aan vervangen door uitleg en bestanden in de e-learning-module.

Om naar de e-learning omgeving te gaan ga je naar MijnPE en klik je rechts op de knop E-learning onder de blauwe menubalk.

NB: De mappen hiernaast gaan op termijn dan ook verdwijnen omdat alle inhoud daarvan (en meer!) in de e-learning omgeving zit.

Ondernemen

Uw PE is opgestart en de trainees zijn aan het werk. Uw belangrijkste taak als bedrijfsleider is nu het faciliteren van de dagelijkse gang van zaken in de PE, onder andere door te zorgen voor voldoende werkvoorraad. Via de optie Daily business in het menu hiernaast vindt u allerlei tips voor het runnen van de PE.

Mochten uw trainees onverhoopt om werk verlegen zitten, kijk dan eens bij Werk genereren.

Handelsbeurzen, zowel fysiek als online, zijn een interessante manier om uw trainees allerlei levensechte leerervaringen te laten opdoen. Via de optie Handelsbeurzen vindt u meer informatie.

In de optie Netwerken vindt u allerlei tips om vanuit uw PE het contact met de buitenwereld te onderhouden.

De optie Inzet bedrijfsleven laat u zien hoe u de PE nog realistischer kunt maken en tegelijkertijd de banden met het regionale bedrijfsleven kunt aanhalen.

Dan is er de pagina Tips & tools, waarin u allerlei handige zaken vindt die van pas kunnen komen in een practice enterprise. Denk bijvoorbeeld aan een handleiding om bestanden in Google Drive te zetten en tips voor het gebruik van plansystemen of gratis websites.

Klik voor meer informatie op een van de opties in het menu links of raadpleeg het onderdeel  Bibliotheek-Ondernemen

Remote PE (PE vanuit huis)

Is uw onderwijs zo georganiseerd dat (een deel van) uw studenten vanuit huis deelnemen? Gelukkig is dat voor het runnen van een practice enterprise geen probleem! In de bibliotheekmap Remote PE vindt u 2 mappen met info en bestanden die de bedirijfsleider helpen om een PE op afstand draaiend te maken en houden. Zorg dat u bent ingelogd als bedrijfsleider zodat u de Remote-mappen in de bibliotheek van dit onderdeel ook daadwerkelijk ziet en kunt openen.

Chatbox voor bedrijfsleiders

Wilt u eens sparren met een collega bedrijfsleider, heeft u een korte vraag of een goede tip? Daarvoor hebben we een chatbox, die alleen toegankelijk is voor bedrijfsleiders. Deze is te vinden op MijnPE, gebruik de knop rechtsboven op elka pagina van deze website.

Bestanden voor bedrijfsleiders

In de bibliotheek Ondernemen staat een map Bestanden voor Bedrijfsleider. Deze map is alleen toegankelijk indien u inlogt met de bedrijfsleiders-inlog die u ook voor het portaal gebruikt.

Bestanden in deze map zijn onder andere

  • een namenlijst van de bedrijfsleiders van alle PE's
  • een lijst met inlogcodes voor het POS-systeem (voor tijdens beurzen en open dagen)