Over PenNed

Practice Enterprise Network Nederland (PenNed) is de Nederlandse tak van het internationale netwerk van PE’s, PenWorldWide. PenNed helpt u met het opzetten van PE’s door middel van voorlichting, training, advisering en andere ondersteunende activiteiten, zoals deze website en de toegang tot het internationale PE Portaal.

PenNed is een initiatief van Stichting Praktijkleren, aanbieder van leermiddelen en examenmaterialen voor het middelbaar beroepsonderwijs in de zakelijke dienstverlening. Medewerkers van Stichting Praktijkleren onderhouden deze website en vertegenwoordigen PenNed in het internationale netwerk.

Voor meer informatie over de activiteiten van PenNed, zie het menu links. 

Team PenNed

Wie zijn we en wat doen we voor u?

Team PenNed bestaat uit een aantal personen, die allemaal het PenNed-virus stevig te pakken hebben. Van links naar rechts:

Ellen Versantvoort
de grote initiator van PenNed en als Manager Innovatie eindverantwoordelijk. Met haar ervaring in het sociale domein, haar enorme netwerk en haar nimmer aflatende stroom van nieuwe ideeën is ze een bron van inspiratie en kennis.

Arianne Schekkerman
heeft jarenlang het bedrijfsleven gecombineerd met het docentschap en wordt blij van organiseren en structureren. Ze is nogal servicegericht, dol op technische snufjes en mag graag anderen enthousiasmeren. Al met al geknipt voor het coördinatorschap van PenNed.

Marloes van den Berg
is sinds voorjaar 2020 toegevoegd aan team PenNed. Marloes combineert een commerciële instelling met didactische vaardigheden en is daarnaast een juridische uitblinker. Daarnaast is ze een aanpakker en dat samen maakt dat ze een onmisbaar multi-talent voor PenNed is.

Jos Sanders
is expert op het gebied van ondernemersfinanciën en het boekhoudprogramma Exact Online. Met zijn enorme ervaring op beide gebieden ondersteunt hij (financiële) PE's waar nodig.

Suzanne Palm
ondersteunt sinds winter 2021 team PenNed. Met haar jarenlange ervaring in het bedrijfsleven weet ze de klanten goed te woord te staan en beantwoordt ze graag al uw vragen omtrent de practice enterprices. Met haar servicegerichte instelling en accuratesse is ze een echte aanwinst voor team PenNed.

En verder
En verder maken we dankbaar gebruik van de gedreven ondersteuners die bij Stichting Praktijkleren werken! Natuurllijk de ICT-afdeling maar ook de afdeling Marketing & Communicatie, het secretariaat, de afdeling Training & Advies en de bureauredactie.