NIEUW: e-learning voor portaal-menu's, ondernemen en meer

Om alle informatie die in de mappen hier rechts inmiddels staat overzichtelijker te maken, is er inmiddels een e-learning menu ontwikkelt. De e-learning bestaat uit drie modules:

  • Portaal: deze module volgt precies de menu's en submenu's van het PenNed-portaal volgt.
  • Ondernemen: allerlei bestanden die jou als bedrijfsleider of trainee helpen om het proces van handelen en alles daarom heen goed vorm te geven.
  • Tools: onder andere uitleg over Exact Online en het gebruik van Google Workspace.

De mappen in deze bibliotheek Ondernemen worden langzaam aan vervangen door uitleg en bestanden in de e-learning-module.

Om naar de e-learning omgeving te gaan ga je naar MijnPE en klik je rechts op de knop E-learning onder de blauwe menubalk.

NB: De mappen hiernaast gaan op termijn dan ook verdwijnen omdat alle inhoud daarvan (en meer!) in de e-learning omgeving zit.

Netwerken

Contact met andere PE’s (Bedrijvengids)

Netwerken is heel belangrijk in het bedrijfsleven. Door met andere bedrijven in contact te treden laat u weten dat uw bedrijf bestaat, waar het voor staat en wat je er kunt kopen. Dat is voor een PE niet anders. Het belangrijkste middel om met andere PE’s in contact te komen is de Bedrijvengids op het PE Portaal. Daarin staat per PE wat deze verkoopt, hoe de PE te bereiken is en in welke talen de klanten te woord kunnen worden gestaan. Als een PE een webshop heeft, vindt u in de Bedrijvengids een link.

De informatie over uw eigen PE hoort natuurlijk actueel te zijn. U kunt deze informatie naar wens aanpassen via het PE Portaal / Oefenfirma-Admin / Profiel Oefenfirma en/of Bedrijvengidsregistratie.

​​​​​​​Contact met bedrijfsleiders

Wilt u de bedrijfsleider van een andere PE benaderen, ga dan als volgt te werk.

  1. Zoek in de Bedrijvengids op het PE Portaal het algemene e-mailadres van de betreffende PE.
  2. Vervang in het gevonden e-mailadres de letters 'pe' door 'bl'. Zo heeft u het e-mailadres van de bedrijfsleider van die PE.
    Voorbeeld: het e-mailadres van de testfirma Bon-BonBons is pe.nl01001@penned.nl. Het e-mailadres van de bedrijfsleider van Bon-BonBons is dan bl.nl01001@penned.nl.

Bijeenkomsten en trainingen

PenNed organiseert regelmatig bijeenkomsten voor bedrijfsleiders. Deze bijeenkomsten richten zich vooral op het ontmoeten van collega-bedrijfsleiders, het delen van ervaringen (best practices) en het informeren over nieuwe ontwikkelingen. Zo is er elk nieuw schooljaar een kick-offmeeting om bij te praten en om samen te sparren over de gang van zaken binnen het netwerk.

Trainingen zijn natuurlijk ook een goede gelegenheid om te netwerken. PenNed verzorgt een aantal basistrainingen en thematrainingen die veelal met open inschrijvingen werken. Een mooie gelegenheid dus om collega-bedrijfsleiders te ontmoeten.

Raadpleeg het menu Nieuws/Agenda voor geplande trainingen en bijeenkomsten. In de Bibliotheek vindt u, indien van toepassing, verslagen van bijeenkomsten die hebben plaatsgevonden. 

Klik voor meer informatie op een van de opties in het menu links en/of raadpleeg het onderdeel Bibliotheek-Ondernemen.