Examens doen in een practise enterprice voor basisdeel BS

Wist je dat je ook examen kunt doen in een practise enterprice van PenNed?

Voor het basisdeel van Business Services zijn er voor de verschillende profielen naast de proeven van bekwaamheid nu ook de nieuwe examenvormen, de contextvrije examenprojecten en de examenportfolio’s, op de website gepubliceerd. Bij deze nieuwe examenvormen levert Stichting Praktijkleren de examenmatrijs, het beoordelingsformulier en de referentieopdrachten. Jij, de school bepaalt zelf de context.

Dit biedt ook de mogelijkheid om een practice enterprice (PE) in te zetten bij een examen. Bij het contextvrije examen kunnen de opdrachten van het examen worden uitgevoerd in de context van de PE. Bij het examenportfolio kunnen bewijzen verzameld worden tijdens de periode dat men werkzaam is in de PE, het examen kan dan worden afgesloten met een eindgesprek. In beide gevallen geldt dat de werkzaamheden in de PE voorafgaande aan het examen een zekere omvang moeten hebben, er kan niet worden volstaan met een aantal uren in de week.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over examineren in een practise enterprice? Neem dan direct contact op met Jos Sanders via j.sanders@stichtingpraktijkeren.nl.