Groot enthousiasme tijdens inspiratiebijeenkomst Antwerpen

Afgelopen woensdag 4 oktober organiseerde Stichting Praktijkleren een “inspiratiedag’ om kennis te maken met het concept van oefenbedrijven.

Bij Praktijkleren onderzoeken we de mogelijkheden om het concept in het productenaanbod van Praktijkleren te gieten.

Als er draagvlak bij de ROC’s is dan gaan we er mee verder, was de boodschap aan het begin van de dag. En draagvlak is er!

De Belgische vertegenwoordigsters van COFEP ( het Belgische national office van Europen) Arianna Thiré en Kim Hilgert hebben zeer goed hun enthousiasme kunnen overdragen op hun Nederlandse collega’s!

In de ochtend hebben ze veel verteld over de verschillende (wel 300) bedrijven in België en kregen we ene rondleiding bij 3 oefenbedrijven in Antwerpen.  We hebben voorbeelden gezien van een PE vooral gericht op Marketing en communicatie, een die vooral gericht is op in- en verkoop en alle bijbehorende financiële processen en een die warehouse-activiteiten doet voor andere PE’s . 

In de middag hoorden we het succesverhaal van de ‘succesklas’ van ROC van Nijmegen die de voortijdig schoolverlaters van het ROC een starkwalificatie laat behalen met behulp van de Practice Enterprise “Keizer Karel”.  Het Nijmeegse model laat zien dat bekostiging mogelijk is (het ROC behaalt betere resultaten door minder VSV-ers) 

Daarna hebben we gebrainstormd over de mogelijkheden in Nederland.

Alle aanwezigen hebben Praktijkleren de boodschap meegegeven om hier zeker mee verder te gaan en dat gaan we dus ook doen! Om te beginnen krijgen alle aanwezigen de presentaties en organiseren we in november een nieuwe bijeenkomst waar we verder plannen gaan maken en concrete stappen gaan zetten om de roc’s die daadwerkelijk willen gaan starten goed te ondersteunen.