Primeur: een examen in de PE

Vorige week heeft ROC Kop van Noord-Holland hun practice enterprise ROCK gebruikt als context voor het examen Verkoopgesprekken voor tweedejaarsstudenten van de opleiding e-commercemanager.

De studenten moesten een verkoopgesprek voeren voor een klant van hun bedrijf ROCK. ROCK is een practice enterprise waarin diensten worden aangeboden aan de zakelijke markt. Het bedrijf is gevestigd in een schoolgebouw en een broedplaats voor jong e-commercetalent. ROCK is opgericht in 2020 en wordt gerund door twee bedrijfsleiders. Aangezien de ontwikkelingen in de markt snel gaan, wil ROCK daar zoveel mogelijk op in spelen. Diensten en producten worden hier dan ook op aangepast.

In het verkoopgesprek moest de student de potentiële klant (een rolspeler) overtuigen dat ROCK een goed werkende website met shopfunctie kan leveren. Met behulp van een afvinklijst werd de student beoordeeld.

De studenten gaven dat ze het fijn vonden dat het gesprek werd gehouden in de setting van hun eigen practice enterprise. Ze hebben daarin een aantal maanden gewerkt en konden de klant dus heel goed en realistisch vertellen wat de mogelijkheden waren. Ze zijn dan ook allen geslaagd!