Van Breda naar Shanghai

PE-uitwisseling

De PE 2Refill, van Curio in Breda, heeft sinds september een uitwisselingsproject met een PE in Shanghai. Trainees van 2Reflll leggen hier uit wat ze in die uitwisseling doen.

Elke dinsdag en donderdag spreekt de klas FCX1A een uurtje met scholieren uit Shanghai.
Via een digitale werkomgeving handelen zij fictief met elkaar.

Studenten Kim en May-Britt leggen het kort uit:

Wij geven dan een korte presentatie over onze producten die wij bij onze stage verkopen en de Chinese studenten geven dan ook een korte presentatie over hun producten.
In deze presentatie leggen wij uit wat wij verkopen en wat onder andere de voordelen van onze producten zijn, we hebben het dan ook over het prijsverschil en of ons assortiment goed zou kunnen aanslaan op de Chinese markt.

Elke week krijgen wij een vragenlijst over de producten van de Chinese scholieren die bespreken we vervolgens  tijdens het videobellen.
Nadat we onze presentaties en producten hebben besproken stellen we ook vragen aan de scholieren zelf: bijvoorbeeld hoe zij hun school ervaren en wat de verschillen zijn tussen onze leersystemen. Ook wat de studenten bezig houdt en wat ze in hun vrije tijd doen.

Onze gesprekken voeren wij in het Engels en ondertussen leren wij een klein beetje Chinees en zij Nederlands. Het is heel interessant en leerzaam voor beide partijen, we leren veel over elkaars cultuur en taal.

Vanuit Curio wordt dit begeleidt door Steven Daemen. Hij geeft aan dat dit een unieke kans is voor onze studenten om op een laagdrempelige wijze in aanraking te komen met andere culturen en is bezig om een zelfde samenwerking op te zetten met Duitse studenten.