Verkenning eTwinning als communicatiemiddel voor PE's

Projecten uitvoeren met studenten ergens uit Europa, hoe leuk is dat?

Vorige week kreeg de practice enterprise Greenhouse van het Mondriaan College bezoek van twee projectmedewerkers van eTwinning (wat weer onder Nuffic valt). Bedrijfsleiders Miranda Sidler en Thomas Verhoeven werken graag mee aan een test van dit handige communicatieplatform voor Europese scholen die een practice enterprise runnen. Samen met een school in Spanje en een nog te zoeken school in een ander Europees land gaan ze verkennen wat eTwinning kan toevoegen aan het internationale netwerk van PE's.

Over eTwinning
eTwinning is dé online community om samen te werken met scholen in Europa. Via een veilige afschermde omgeving kunnen docenten (werkzaam in het po, vo of natuurlijk mbo) contact leggen met een collega docent in het buitenland. Zodra een partnerschap is gevormd en een project is ontwikkeld, krijgen zij toegang tot hun projectruimte de ‘TwinSpace’.  In deze werkruimte kunnen leerlingen/studenten worden uitgenodigd zodat het samenwerken écht kan beginnen. eTwinning heeft daarnaast diverse professionaliseringsmogelijkheden voor de docenten en het is een mooie manier om materialen, presentaties, video’s, foto’s (en meer!) met elkaar te delen. Nieuwsgierig wat eTwinning voor uw lessen kan betekenen? Meld u dan aan voor een van de webinars: https://www.internationalisering.nl/online-trainingen/webinar-internationaliseren-zonder-te-reizen-aan-de-slag-met-etwinnin a g.  
Een praktijkvoorbeeld leest u hier.

Op de foto: vooraan Tibby van Dijk en Sushama Doebri van eTwinning, daar achter de bedrijfsleiders van PE Greenhouse Miranda Sidler en Thomas Verhoeven.