Nieuwsbericht Erasmus+ project

PenNed als inspiratie voor andere Erasmus+-projecten

Erasmus+ project

Op de website van Erasmus+ wordt het PenNed-project genoemd als voorbeeld bij het onderdeel Inspiratie & resultaten. Lees hier het volledige artikel: shorturl.at/nzHMV.

Achtergrond van het Erasmus+-project

Kort na de oprichting van PenNed werd de projectaanvraag van een KA2-Erasmus+-project toegekend. Doel van het project is tweeledig.

  • Door het gebruik van het concept van practice enterprises voortijdig schoolverlaten verminderen en voorkomen en tevens het aantal NEETs verlagen (NEET staat voor jongeren die Not in Education, Employment or Training zijn).
  • Het ontwikkelen van een model van innovatieve maatregelen waardoor het concept van practice enterprises actueel en toekomstbestendig blijft.

In het project werken we met zes partijen samen om deze doelen te bereiken. De partijen zijn:
Stichting Praktijkleren, ROC Nijmegen, roc Gilde, Fundacio Inform (het Spaanse national Office van Penworldwide), COFEP (het Belgische  national Office van Penworldwide) en vertegenwoordigers van het wereldwijde kantoor van Penworldwide dat in Duitsland is gevestigd. Stichting Praktijkleren is de vertegenwoordiger (National Office) voor Nederland. 

De producten die we in het project opleveren komen ten goede aan het PenNed-netwerk. Zoals bijvoorbeeld het bestand Mogelijke werkzaamheden in de PE.  Dit is typisch een product dat in samenwerking met de andere partners is ontwikkeld en nu de op de PenNed-website beschikbaar is in de Bibliotheek-Ondernemen.

Voor meer informatie over Erasmus+: erasmusplus.nl