PenNed faciliteert

Verkenners en beslissers
U overweegt een virtueel oefenbedrijf te starten. Met de informatie en tools op deze website proberen we het u zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken. Voor u is het menu Oriënteren erg handig. Wanneer u al verder in het proces bent, kunt u kiezen voor het menu Opzetten. U vindt hier veel informatie over het opzetten van uw eerste PE('s). 

Bedrijfsleiders
PenNed probeert bedrijfsleiders van practice enterprises zoveel mogelijk te ontzorgen. De Bibliotheek Ondernemen op deze website is daar een voorbeeld van. Hier staan talloze documenten met handige informatie voor bedrijfsleiders van een PE. U vindt er onder andere organigrammen, overzichten met mogelijke werkzaamheden in de PE, documenten die helpen bij het voorbereiden van een handelsbeurs, etcetera.

PenNed organiseert regelmatig bijeenkomsten voor bedrijfsleiders. Deze bijeenkomsten richten zich vooral op het ontmoeten van collega-bedrijfsleiders, het delen van ervaringen (best practices) en het informeren over nieuwe ontwikkelingen. Zo is er elk nieuw schooljaar een kick-offmeeting. Daar kunt u bijpraten, zich informeren over nieuwe ontwikkelingen en samen sparren over de gang van zaken binnen het netwerk. Via het menu Nieuws & Agenda ziet u een actueel overzicht van geplande bijeenkomsten.

Indien gewenst kunt u PenNed-diensten inschakelen voor aanvullende voorzieningen, zoals het ontvangen van facturen voor huur van uw bedrijfspand, energienota’s, premies voor verzekeringen etcetera. Ook kunt u via PenNed-diensten herinneringsmails van de 'Belastingdienst' ontvangen. Al deze diensten zijn facultatief; u gebruikt ze als u het handig vindt. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Ondernemen/Werk genereren.

PE-promotie
Promo-Pen is het onderdeel van PenNed dat zich bezighoudt met promotie. Promo-Pen geeft onder andere  tips over hoe u als bedrijfsleider de promotie van uw PE kunt professionaliseren. Ook kunt u via Promo-Pen aantrekkelijk geprijsde banners voor de PE regelen, bijvoorbeeld voor promotie tijdens een Open Dag binnen uw organisatie.

Bij een PenNed-beurs verzorgt Promo-Pen de communicatie en betaalt uw PE doorgaans een fee aan Promo-Pen. Dit kan overigens zowel een daadwerkelijke als een fictieve fee zijn, die u dan via de bank in het PE Portaal betaalt.