Wat is een practice enterprise?

Een practice enterprise of PE is een virtueel oefenbedrijf waarin trainees (leerlingen, studenten of werkzoekenden) beroepsgerichte en algemene vaardigheden aanleren. Daarbij kunt u denken aan: verkopen, inkopen, factureren, corresponderen, telefoneren, administreren, plannen en overleggen. Alles in een PE is echt, behalve dat er geen echte producten worden geleverd en geen echt geld in omloop is. Maar de medewerkers, de klanten, de systemen, de transacties en de contacten: dat is allemaal zo echt als maar kan.

In een practice enterprise stuurt de bedrijfsleider 10 tot 12 trainees (medewerkers) aan. De bedrijfsleider is verantwoordelijk voor de PE als leeromgeving. De bedrijfsleider kan een docent zijn, een trainer of iemand uit het bedrijfsleven met enige didactische vaardigheden. 

In Nederland zijn al honderden mensen actief in tientallen practice enterprises en hun aantal groeit gestaag. Veel PE’s zijn georganiseerd door roc’s. Een PE wordt altijd ondersteund door PenNed. PenNed is het Nederlandse central office van het wereldwijde netwerk van PE’s, EUROPEN-Pen International .

Uw eigen practice enterprise?
Denkt u dat een PE iets voor u is? Dan nodigen we u graag uit voor een adviesgesprek. Mail daarvoor naar penned(at)stichtingpraktijkleren.nl.

Aanmeldformulier
Bent u al overtuigd dat een PE voor uw organisatie onmisbaar is? Vul dan het aanmeldformulier in en mail het naar PenNed.


Uitleg concept

Een werkdag in een PE