PenNed faciliteert

Verkenners en beslissers
U overweegt een virtueel oefenbedrijf te starten. Met de informatie en tools op deze website proberen we het u zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken. Voor u is het menu Oriënteren erg handig. Wanneer u al verder in het proces bent, kunt u kiezen voor het menu Opzetten. U vindt hier veel informatie over het opzetten van uw eerste PE('s). 

Bedrijfsleiders
PenNed probeert bedrijfsleiders van practice enterprises zoveel mogelijk te ontzorgen. De e-learning voor bedrijfsleiders en trainees die in een PE werken is daar een goed voorbeeld van; daar staan talloze uitleg- en voorbeelddocumenten om te ondersteunen bij de dagelijkse operatie en bij bijzondere activiteiten.

PenNed organiseert regelmatig bijeenkomsten voor bedrijfsleiders. Deze bijeenkomsten richten zich vooral op het ontmoeten van collega-bedrijfsleiders, het delen van ervaringen (best practices) en het informeren over nieuwe ontwikkelingen. Zo is er elk nieuw schooljaar een kick-offmeeting. Daar kunt u bijpraten, zich informeren over nieuwe ontwikkelingen en samen sparren over de gang van zaken binnen het netwerk. Via het menu Nieuws & Agenda ziet u een actueel overzicht van geplande bijeenkomsten.

Indien gewenst kunt u PenNed-diensten inschakelen voor aanvullende voorzieningen, zoals het ontvangen van facturen voor huur van uw bedrijfspand, energienota’s, premies voor verzekeringen etcetera. Ook kunt u via PenNed-diensten herinneringsmails van de 'Belastingdienst' ontvangen. Al deze diensten zijn facultatief; u gebruikt ze als u het handig vindt. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Ondernemen/Werk genereren.

PE-promotie
Promo-Pen is het onderdeel van PenNed dat zich bezighoudt met promotiedoeleinden. Promo-Pen geeft onder andere  tips over hoe u als bedrijfsleider de promotie van uw PE kunt professionaliseren. Ook kunt u via Promo-Pen aantrekkelijk geprijsde banners voor de PE regelen, bijvoorbeeld voor promotie op een Open Dag binnen uw organisatie.

Bij een PenNed-beurs verzorgt Promo-Pen de communicatie en betaalt de PE doorgaans een fee aan Promo-Pen. Dit kan overigens zowel een daadwerkelijke als een fictieve fee zijn, die u dan via de bank in het PE Portaal betaalt.