Tips & tools

Er zijn talloze handigheidjes om het werken in de PE makkelijker en/of efficiënter te maken. We delen ze graag met u. Raadpleeg voor meer informatie het onderdeel Bibliotheek Ondernemen.

Website en webshop

Er zijn diverse opties om gratis een website te bouwen en daar een bestelknop + winkelmandje met betaalmogelijkheid aan toe te voegen. Een paar voorbeelden zijn de volgende.

  • Google Sites (zie het stappenplan hiervoor in de bibliotheek)
  • Simpsite
  • Weebly
  • Wix (zie het stappenplan hiervoor in de bibliotheek)

Let op voordat u de module 'webshop' die bij de door u gekozen websiteprovider hoort gaat installeren. Deze webshops zijn niet te koppelen aan de bankerekening van uw PE. Daarom gebruikt u een standaardpagina om een webwinkel in te richten met handmatig aangemaakte buy buttons. Zie het Stappenplan website via Google Drives in de bibliotheek voor uitleg over het gebruik van buy buttons of raadpleeg de Gebruikershandleiding bij het PE Portaal.

Snel een website hebben?
In Google Sites is een voorbeeld PE-website gemaakt waar tevens uitleg in staat. Indien gewenst kan PenNed een basiswebsite met buy buttons aanleveren die u zelf kunt aanpassen en uitbreiden. Als u daarvan gebruik wilt maken: mail naar penned(at)stichtingpraktijkleren.nl.

Online tools

Er zijn heel wat online handigheidjes die het leven en het werk handiger kunnen maken. In de bibliotheek vindt u er een aparte categorie voor.

How to-filmpjes

In de bibliotheek vindt u onder de kop How to-filmpjes uitleg over hoe diverse technische handelingen uit te voeren.