Tips & tools

Er zijn talloze handigheidjes om het werken in de PE makkelijker en/of efficiënter maken.We delen ze graag met u. 

Website en webshop

Er zijn diverse opties om gratis een website te bouwen en daar een bestelknop + winkelmandje met betaalmogelijkheid aan toe te voegen. Een paar voorbeelden:

  • Google Sites (zie stappenplan in de bibliotheek)
  • Simpsite
  • Weebly
  • Wix (zie handleiding in de bibliotheek)

Let op voordat u de module 'webshop' die bij de door u gekozen website-provider hoort gaat installeren. Deze webshops zijn niet te koppelen aan de bankerekening van uw PE. Daarom is het slimmer om een standaardpagina als webwinkel in te richten (dus in plaats van webshop-modules die je programma biedt) en daar dan via het handmatig aanmaken van knoppen hier buy buttons aan te koppelen. Gebruik de handleiding over buy buttonsin de bibliotheek voor uitleg daarover of kijk bij de Gebruikershandleiding in het portal. 

Snel een website hebben?
In Google Sites is een voorbeeld PE-website gemaakt waar tevens uitleg in staat. Indien gewenst kan PenNed een basis-website met buy buttons aanleveren die u zelf kunt aanpasssen en uitbreiden. Als u daarvan gebruikt wilt maken: mail naar pennedatstichtingpraktijkleren.nl.

Klik voor meer informatie op een van de opties in het menu links en/of raadpleeg het onderdeel Bibliotheek-Ondernemen

Online tools

Er zijn heel wat online handigheidjes die het leven en het werk handiger kunnen maken. In de bibliotheek vindt u er een aparte categorie voor.

How to-filmpjes

In de bibliotheek vindt u onder de kop How to filmpjes met uitleg over hoe diverse technische handelingen uit te voeren.