Tips & tools

Er zijn talloze handigheidjes om het werken in de PE makkelijker en/of efficiënter te maken. We delen ze graag met u. Raadpleeg voor meer informatie het onderdeel Bibliotheek Ondernemen.

Website en webshop

Er zijn diverse opties om gratis een website te bouwen en daar een bestelknop + winkelmandje met betaalmogelijkheid aan toe te voegen, zoals Google Sites, Yourweb en Wix.

Ga voor meer informatie naar de e-learning omgeving, in het bijzonder de module Ondernemen / submenu Website bouwen.

Snel een website hebben?
In Google Sites is een voorbeeld PE-website gemaakt waar tevens uitleg in staat. Indien gewenst kan PenNed een basiswebsite met buy buttons aanleveren die u zelf kunt aanpassen en uitbreiden. Als u daarvan gebruik wilt maken: mail naar penned(at)stichtingpraktijkleren.nl.

Online tools

Er zijn heel wat online handigheidjes die het leven en het werk handiger kunnen maken. 

Ga voor meer informatie naar de e-learning omgeving, in het bijzonder de module Tools.

Online Marketing

Wilt u zich met uw trainees verdiepen in online marketing voor de activiteiten van uw PE en is dat niet uw vakgebied? Kijk eens op de leermiddelen-pagina Marketing op de website van Stichting Praktijkleren. U en uw trainees hebben hier toegang toe ongeacht van welke opleiding u bent.

Hoewel het hier een binnenschools leermiddel betreft met uit te voeren taken, kunt u het ook gebruiken ter inspiratie. Tevens kunt u de docentenuitwerkingen bekijken voor vereisten aan op te leveren producten of om goede voorbeelden te zien.

Ondernemerschap

Wilt u de trainees zich laten verdiepen in ondernemerschap en is dat niet uw vakgebied? Kijk eens op de leermiddelen-pagina van opleidingsgebied Commercie op de website van Stichting Praktijkleren en in het bijzonder naar de module Oriëntatie op Ondernemerschap  Hierin komen de vaardigheden die een ondernemer nodig heeft aan bod en de trainee onderzoekt of ze deze vaardigheden al hebben. En zo niet, hoe ze deze kunnen ontwikkelen. 

Klik hier voor de docentenhandleiding van die module.

U en uw trainees hebben hier na inloggen toegang toe, ongeacht van welke opleiding u bent.

Meer info?

Kijk ook eens in de e-learning omgeving, in het bijzonder in de module Ondernemen.