NIEUW: e-learning voor portaal-menu's, ondernemen en meer

Om alle informatie die in de mappen hier rechts inmiddels staat overzichtelijker te maken, is er inmiddels een e-learning menu ontwikkelt. De e-learning bestaat uit drie modules:

  • Portaal: deze module volgt precies de menu's en submenu's van het PenNed-portaal volgt.
  • Ondernemen: allerlei bestanden die jou als bedrijfsleider of trainee helpen om het proces van handelen en alles daarom heen goed vorm te geven.
  • Tools: onder andere uitleg over Exact Online en het gebruik van Google Workspace.

De mappen in deze bibliotheek Ondernemen worden langzaam aan vervangen door uitleg en bestanden in de e-learning-module.

Om naar de e-learning omgeving te gaan ga je naar MijnPE en klik je rechts op de knop E-learning onder de blauwe menubalk.

NB: De mappen hiernaast gaan op termijn dan ook verdwijnen omdat alle inhoud daarvan (en meer!) in de e-learning omgeving zit.

Tips & tools

Er zijn talloze handigheidjes om het werken in de PE makkelijker en/of efficiënter te maken. We delen ze graag met u. Raadpleeg voor meer informatie het onderdeel Bibliotheek Ondernemen.

Website en webshop

Er zijn diverse opties om gratis een website te bouwen en daar een bestelknop + winkelmandje met betaalmogelijkheid aan toe te voegen. Een paar voorbeelden zijn de volgende.

  • Google Sites (zie het stappenplan hiervoor in de bibliotheek)
  • Simpsite
  • Weebly (klik hier voor een handleiding-juni 2020)
  • Wix (zie het stappenplan hiervoor in de bibliotheek)

In dit document vindt u uitleg over diverse gratis platforms waarop u voor de PE een website kunt maken.

Let op voordat u de module 'webshop' die bij de door u gekozen websiteprovider hoort gaat installeren. Deze webshops zijn niet te koppelen aan de bankerekening van uw PE. Daarom gebruikt u een standaardpagina om een webwinkel in te richten met handmatig aangemaakte buy buttons. Opties van het platform om een webwinkel in te voeren kunt u namelijk niet gebruiken.  
Zie het Stappenplan website via Google Drives in de bibliotheek voor uitleg over het gebruik van buy buttons of raadpleeg de Gebruikershandleiding bij het PE Portaal. 

Snel een website hebben?
In Google Sites is een voorbeeld PE-website gemaakt waar tevens uitleg in staat. Indien gewenst kan PenNed een basiswebsite met buy buttons aanleveren die u zelf kunt aanpassen en uitbreiden. Als u daarvan gebruik wilt maken: mail naar penned(at)stichtingpraktijkleren.nl.

Online tools

Er zijn heel wat online handigheidjes die het leven en het werk handiger kunnen maken. In de bibliotheek vindt u er een aparte categorie voor.

Online Marketing

Wilt u zich met uw trainees verdiepen in online marketing voor de activiteiten van uw PE en is dat niet uw vakgebied? Kijk eens op de Startpagina Online marketing op de website van Stichting Praktijkleren. Hoewel het hier een binnenschools leermiddel betreft met uit te voeren taken, kunt u het ook gebruiken ter inspiratie. Tevens kunt u de docentenuitwerkingen bekijken voor vereisten aan op te leveren producten of om goede voorbeelden te zien.

U en uw trainees hebben hier toegang toe ongeacht van welke opleiding u bent. In dit korte filmpje vindt u meer info over deze startpagina.