! Nieuw in de bibliotheek !

Er worden geregeld nieuwe bestanden in de Bibliotheek geplaatst. Om te weten wat er nieuw is, gaat u naar een bibliotheek-pagina. In de linkerkolom vindt u dan een verwijzing naar nieuwe (of aangepaste) bestanden.

Een practice enterprise opzetten

Het opzetten van een PE neemt gemiddeld 40 uur in beslag, verspreid over vier tot acht weken.
Dit is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare mankracht en ruimte in de agenda's. Het is in elk geval hoe dan ook noodzakelijk dat er vóór de start van de practice enterprise tijd wordt ingeruimd voor het nemen van beslissingen, voor het organiseren van locatie en bemanning, voor het vormgeven van het oefenbedrijf en voor het concreet aanmaken van praktische onderdelen die in het oefenbedrijf noodzakelijk zijn. Doorgaans zullen al deze onderdelen in overleg met collega's worden gedaan (teamleider, onderwijskundig manager, meerdere bedrijfsleiders, ...) en dus is er vergadertijd nodig. Tevens neemt het volgen van de Start-to-Practice-training per persoon zo'n 2 dagen tijd in beslag.

Hieronder ziet u in grote lijnen hoe u een practice enterprise (PE) opzet. Via het linkermenu vindt u per stap nadere informatie, zowel op de site als via downloadbare bestanden in het onderdeel Bibliotheek - Opzetten. Overigens, u vindt die stappen ook terug in het Stappenplan opzet PE. Dit is een handig hulpmiddel om uw nieuwe PE gestructureerd op te zetten. U kunt het stappenplan via het linkermenu downloaden en voor eigen gebruik aanpassen.